HESOB Başkan Yardımcısı Fırat: Ahilik kardeşliktir

HESOB Başkan Yardımcısı Fırat: Ahilik kardeşliktir

Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanvekili ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Ahilik kültürünün Türk kültürünün özünden gelen bir gelenek olduğunu söyledi.

Başkan Uğur Fırat, Ahi (Esnaf) Bayramı'nı mehteranlı kutlayacaklarını belirterek, "Güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, aklıselimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen; esnaf ve sanatkarlar arasındaki kardeşliği, birlikteliği pekiştiren Ahilik Haftası başlamış bulunuyor. Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ile Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan sevgi, saygı, dayanışma ve kardeşlik gibi toplumsal değerlerimizi yücelten doğruları gözler önüne sermektedir." dedi. Fırat, Ahilik kültürünün esnafların kardeşliğini ön planda tutmanın yanı sıra geçmişte yaşanmış, bugün yaşanan, yaşanması gereken ve gelecekte de yaşatılması gereken gerçek bir yaşam disiplini olduğunu kaydetti.

İskenderun halkına ve esnafına yaraşır bir bayram yaşatacaklarını belirten HESOB Başkanvekili Uğur Fırat, program hakkında şu bilgiyi verdi: "13 Mayıs çarşamba günü saat 17.00'de Büyük Çarşı İşhanı önünde toplanacağız. Buradan mehter takımı eşliğinde ellerimizde Türk bayrakları ile anıt alanına kadar yürüyerek halkımızı selamlayacağız. Anıt alanında mehteran konseri, halk oyunları gösterileri, konuşmalar ve plaket törenimiz olacak. Bunun yanı sıra halkımıza kazanlarda pişirilen ahi pilavı, künefe ve çeşitli ikramlarımız olacak. Bu etkinliği düzenlememizdeki amaç, esnaf ve halkımızı bütünleştirerek, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesini sağlamaktır. Yapılacak olan tüm etkinliklere halkımızı bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber HESOB Başkan Yardımcısı Fırat: Ahilik kardeşliktir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER