Hidayet Karaca'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Hidayet Karaca'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Demokrasi ayıbına her geçen gün yenilerini ekliyorlar. Samanyolu yayın grubu başkanı Hidayet Karaca'nın serbest bırakılması yönünde mahkeme kararı bulunmasına rağmen hala zindanda tutuluyor  ve "ortada hiç tahliye kararı yokmuş gibi" davranıyorlar... Avukat Doğan Akkurt yapılanların suç olduğunu vurguladı. 
 
Sulh Ceza Hakimi İsmail Yavuz, tahliye kararına rağmen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın zindanda tutulmasına 'devam' kararı verdi.

Hidayet Karaca'nın avukatlarından Doğan Akkurt konuyla ilgili şunları söyledi:

Biz hakime dedik ki, "Biz girmeyeceğiz sizin çünkü reddi hakiminiz var bu dosyaya bakmaya yetkiniz yok suç işlemiş olursunuz. Artık bu dosya üzerinde herhangi bir karar verme durumunda değil dosyayı inceleme yetkiniz bile kalmamıştır" dedik. 

Buna rağmen Hakim Bey, 'Çarşamba günü saat 14'te' dedi. 'Ben duruşmayı yapacağım' dedi. Bugün de bizim girmeyeceğimiz kararı üzerine  Hidayet Bey ve diğer sanıklardan duruşmaya girilmeyeceğine dair dilekçe aldı ve  o dilekçeleri alıp dosyaya koyduktan sonra  dosya üzerinden yeniden tutukluluğun devamına karar vererek hakim suçunu işledi. İki tane suç işledi birisi dosyayı incelemek  suçu işledi. İkincisi karar vererek suç işledi. 

<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın tutukluluğunun devamına karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER