Hindistan, hava üssüne saldırı sonrası Pakistan'la görüşmeyi masaya yatıracak


Hindistan, askeri hava üssüne yapılan saldırı sonrası Pakistan ile dışişleri bakanlığı düzeyindeki bu ay yapılması planlanan görüşmeyi tekrar masaya yatıracak.

Hindistan'da haftasonu Pencap eyaletinde bulunan Pathankot Hava Kuvvetleri Üssü'ne teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Yaşanan çatışmada 2 saldırgan öldürülürken, 7 askeri personel de hayatını kaybetmişti. Ayrıca saldırının ikinci günü yaralı asker sayısı 22'ye yükselmişti. Hindistan hükümetinden yapılan açıklamada, iki ülke arasında 15 Ocak'ta yapılması planlanan dışişleri bakanlığı düzeyindeki görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin, askeri güçlerin Pathankot Hava Üssü'ndeki güvenlik çalışmalarını tamamlamasından sonra tekrar düşünüleceği ifade edildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen haftalarda Pakistan'a ani bir ziyaret gerçekleştirmişti. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Lahor şehrindeki Muhammed İkbal Havaalanı'nda görüşen Modi, 10 yılı aşkın süredir Pakistan'a ilk kez gelen Hindistan başbakanı olma özelliğini taşıyor. Hindistan Başbakanı Modi ile Pakistan Başbakanı Şerif'in yaptıkları görüşmede, karşılıklı çekincelerin anlaşılması ve kapsamlı diyologların yeniden başlatılmasına karar verildiği ifade edilmişti. Görüşmede Ocak ayı ortalarında iki ülke dışişleri sekreterlerinin bir araya gelmesi yönünde karar alındığını belirtilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Hindistan, hava üssüne saldırı sonrası Pakistan'la... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER