Hisarcıklıoğlu: Mültecileri eğitmezsek bugünleri mumla ararız


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mültecilerin eğitilmemesi durumunda gelecekteki krizler karşısında bugünlerin mumla aranacağı uyarısında bulundu.

G20 Zirvesi kapsamında düzenlenen iş dünyası toplantısında konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük mülteci kriziyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, "Başka ülkelere göç etmek bu insanların kendi tercihi değil, zira hiç kimse kendi vatanını, şehrini, yuvasını, düzenini bırakıp gitmez. Bu insanlar buna mecbur kaldıkları için her şeyi göze alarak belirsiz bir geleceğe göç ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Mültecilerin ekonomiye dahil edilmesi ve eğitimleri konusunun tartışılmasını isteyen Rifat Hisarcıklıoğlu, "Savaş bittiğinde bu mültecilerin önemli bir kısmı kendi ülkelerine geri dönecekler. Bu insanlar geri döndüklerinde ülkelerinin dönüşümünün ana unsuru olacak şekilde eğitim vermek zorundayız. Dönüşümü ana unsurları olsunlar ki ülkeleri bir daha böyle krizler yaşamasın. Toplumun eğitimli gücü olsunlar ki sahipsiz kalan topraklarına medeniyet tohumu eksinler." dedi. Hisarcıklıoğlu, bunların yapılmaması durumunda gelecekteki krizler karşısında bugünlerin mumla aranacağı uyarısında bulundu.

Kadın mültecilerin eğitiminin en önemli unsur olduğunu kaydeden TOBB Başkanı, "Bir kadını eğitirseniz bir aileyi eğitmiş olursunuz. Aileyi eğittiğiniz zaman da toplumun tamamını eğitmiş olursunuz." ifadelerini kullandı.

Paris'teki terör saldırısını nefretle kınayan Hisarcıklıoğlu, Fransız halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Hisarcıklıoğlu: Mültecileri eğitmezsek bugünleri mumla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER