Fethullah Gülen Hocaefendi'den canlı yayında önemli mesajlar

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bu haftaki 'Bamteli' sohbeti canlı yayınlandı. Hocaefendi canlı yayınlanan sohbetinde Hizmet gönüllülerine önemli mesajlar verdi. "Mesainiz 8 saat ise 18 saat yapın. Şeytan 24 saat mesai yapıyor." dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi'den canlı yayında önemli mesajlar

Hocaefendi'nin canlı yayında gerçekleştirdiği sohbet, Türkiye saatiyle 22:30'da başladı. Hocaefendi sohbetinde dünya ile çok fazla meşgul olmanın getireceği zararlara dikkat çekti. Hocaefendi, "Derdiniz dünya olursa dünya kadar derdiniz olur. Şeytan öyle dertler çıkarır ki makam mansıp istikbal derdi çıkarır. Sizi yürüdüğünüz yoldan saptırır. Siz O'nunla meşgul olmazsanız şeytan sizi meşgul eder. Bu yolda yürüyen insanlar insanlığı duygu düşünce adına imar etmek için çalışmalılar. İnsanları barıştırma sevdirme onları kucaklaştırma siyahı beyazla kuzeyliyi güneyli ile kucaklaştırmak için çalışmalı." ifadelerini kullandı.




"BOHEMLİĞE DÜŞMEYECEKSİNİZ"


Hizmet hareketi mensuplarına önemli mesajlar veren Hocaefendi şöyle devam etti: "Bohemliğe düşmeyeceksiniz. İffet abidesi gibi dimdik duracaksınız. Kabe'nin çıplak kadınlarla tavaf edildiği halde Ebubekir'in Ömer'in iffetine kimse bir şey diyemiyor. Bu hal öyle tesir edecektir ki boyunuzu aşan hadis kitapları da olsa cami edasıyla anlatsanız o ölçüde her biriniz Fizuli Mevlana kesilseniz onlara anlatsanız sizin o temsil dili ile anlattığınız kadar tesirli olmayacaktır."




    


Hizmet Hareketi'nin yolunda gidenleri şeytanın sevmediğini anlatan Hocaefendi, "Sizin yolunuzda yürüyenleri şeytan sevmez. Nefislere göre değil Allah'a göre yürütüyorsunuz geminizi. Bugüne kadar yapılanları Cenab-ı Hak size avans olarak verdi. Bunca felaketlere rağmen hala ayakta durmanız, şeytanları şirazeden çıkarıyor. Nam-ı Celil-i Muhammedi'nin dünyaya yayıldığını gören şeytan, yeryüzündeki avanelerini üzerine salar. Mesainiz 8 saatse 18 saat yapın. Şeytan 24 saat mesai yapıyordur." dedi.


Hocaefendi, "Paradan ellerini eteklerini çekemeyenler, servetlerine servet katma istikametinde yarışanlar, böyleleri sizi takip ediyorsa sizin doğru yolda yürüdüğünüze önemli bir emaredir. Doğru yolda yürüdüğünüze eminseniz Allah bizi hep doğru yolda yürütmüş, Allah bundan sonra da doğru yolda yürütsün." ifadelerini kullandı.




<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi'den canlı yayında önemli mesajlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER