Hocaefendi'nin avukatından 'Sancak' açıklaması

Fethullah Gülen'in avukatları, Murat Sancak ve medyasının iddiaları için "Her olaydan sonra ‘paralel' bağlantısı kurmak hukuki bir tanımlamadan çıkıp acil müdahale edilmeyi gerektirir patolojik bir hal almıştır" dedi.

Hocaefendi'nin avukatından 'Sancak' açıklaması

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın, kendisine yapılan saldırıyla ilgili olarak ‘paralel' safsatasına sarılmasına, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları tepki gösterdi. Avukatlar, "Her olaydan sonra ‘paralel' bağlantısı kurmak hukuki bir tanımlamadan çıkıp acil müdahale edilmeyi gerektirir patolojik bir hal almıştır"

Star Yayın Grubu Yönetimi Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın, kumar borcu sebebiyle saldırıya uğradığı yönündeki haber Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Ancak, zor durumda kalan Sancak ve medyası 'paralel' safsatasına sığınarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Avukatı Nurullah Albayrak, gerçekleri örtme amaçlı iftira dolu demeç ve haberleri somut ifadelerle yalanladı. Dün konuyla ilgili bir açıklama yapan Albayrak, "Murat Sancak'ın, asla kabul edilemeyecek saldırı sonrasında kendi gazeteleri tarafından ‘milli kahraman' ilan edilmesine rağmen, saldırının nedeni konusunda farklı değerlendirmeler ortaya çıkınca ‘paralel safsatasının' ardına gizlenerek Sayın Gülen'i hedef göstermesi sadece müfterilikle izah edilemez." ifadelerini kullandı. "Her olayın arkasında ‘paralel' bağlantısı kurmak ve kurmaya çalışmak artık hukuki bir tanımlamadan çıkıp acil müdahale edilmeyi gerektirir patolojik (hastalıklı) bir hal almıştır." tespitinde bulundu.

Albayrak, Star'ın gazetecilik anlayışından uzak yayın yapmayı alışkanlık haline getirdiğini, Fethullah Gülen'in ismini de kullanmak suretiyle iftira içerikli yeni bir manşete daha imza attığını vurgularken bu ithamın insafsızca yapılmış açık bir iftira olduğunu kaydetti. "Öncelikle, kim ve hangi nedenle olursa olsun bir insanın hayatına kastedecek davranışın kabul edilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı ve bu nedenle Sancak'a saldırının sorumluların biran önce bulunup yargı önüne çıkartılmasını beklediklerini bildirdi. Albayrak, şöyle devam etti: "İkinci olarak, Murat Sancak'ın, asla kabul edilemeyecek saldırı sonrasında kendi gazeteleri tarafından ‘milli kahraman' ilan edilmesine rağmen, saldırının nedeni konusunda farklı değerlendirmeler ortaya çıkınca ‘paralel safsatasının' ardına gizlenerek Sayın Gülen'i hedef göstermesi sadece müfterilikle izah edilemez. Her olayın arkasında ‘paralel' bağlantısı kurmak ve kurmaya çalışmak artık hukuki bir tanımlamadan çıkıp acil müdahale edilmeyi gerektirir patolojik (hastalıklı) bir hal almıştır.

Bazıları, hiçbir somut temeli olmaksızın, kim olduğu bilinmeyen ‘paralel' isimli yapının kendilerine zarar vereceği kuşkusuyla hareket etmekte, bazıları ise kendileri tarafından yapılan yanlışlarda dahi kendisini suçsuz görülüp, ne olduğunu bilmediği ‘paralele' suç atmaktadır."

Avukat, bu kişi ya da kişilerin hem kendisine hem de çevresine hayatı zehir ettiği uyarısında bulundu. Ne gerçekler, ne de ikna üzerine yapılan konuşmaların bu kişileri etkilememesinden yakındı. Yalan ve iftira içerikli bu mevkuteler hakkında ise hukuk nezdinde gerekli başvuruların kesinlikle yapılacağını duyurdu. Albayrak, "İnsanları sınırlı sözcükle konuşan, sınırlı düşünen ve adeta makineleşmiş bir hale getirmek için kim ve ne olduğu bilinmeyen, başı sonu belli olmayan ve sanal bir düşman halini alan ‘paralel' düşüncesini ortaya atanların, ne yazık ki bazı insanlar üzerinde başarılı olduklarını müşahede ediyoruz.

Tüm toplumun bu sağlıksız ortamdan bir an önce kurtulması ve kurtarılmasını umut ediyoruz." diye ekledi.
<< Önceki Haber Hocaefendi'nin avukatından 'Sancak' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER