Hollande'den övgü: Hiç olmadığı kadar..

Fransa’nın Lyon şehrinde dün düzenlenen Dil ve Kültür Festivali, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın himayesinde gerçekleşti.

Hollande'den övgü: Hiç olmadığı kadar..

Hollande, programa özel tebrik mesajı gönderdi. Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in resmi ziyareti nedeniyle programa katılamayan Cumhurbaşkanı’nı temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Helene Geoffroy katıldı. Holande’ın mesajını Geoffroy okudu. Elysee Cumhurbaşkanlığı Sarayı himayesi bir kültürel organizasyona verilen en yüksek devlet desteği olarak kabul ediliyor.

Daha önce ABD Başkanı Barack Obama ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Unesco, Dil ve Kültür Festivali’ne destek mesajları göndermişti.

Hollande mesajında, “Genç nesillerin ülkemizin derinden bağlı olduğu saygı, hoşgörü, demokrasi ve laiklik değerlerini yaşatma fırsatını verecek olan bu etkinliğe verdikleri emek, gösterdikleri çaba ve katılımları için en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Şiir, şarkı ve dans vasıtasıyla farklı kültürleri keşfetmememize, buluşmamıza ve paylaşmamıza imkan tanıyan ve birlikte yaşam kültürüne somut bir şekilde katkı sağlayan bu girişimlerin önemini hiç olmadığı kadar iyi anlıyoruz.” ifadelerini kullanan Fransa Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Ayrıca, yüksek himayem altına özenle aldığım bu seneki Kültür Festivali’ni hazırlayan Institut Meridien’i kutluyorum ve başarılı olmasını diliyorum. Çocuklara en sıcak duygularımı ve tebriklerimi sunuyor, sizlere güzel bir an yaşatmalarını diliyorum.”










<< Önceki Haber Hollande'den övgü: Hiç olmadığı kadar.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER