Hollande: Fransa her zaman Mali'nin yanında olacak


Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın resmi davetlisi olarak Paris'e geldi. Keita, dört gün boyunca Fransa'da ekonomik, ticari ve Mali'nin kuzeyine yapılacak yardım ve yatırımlar mevzularında temaslarda bulunacak.

Eski bir Fransız sömürgesi olan ve 1960 da bağımsızlığına kavuşan Mali'nin Fransa'yı ilk resmi olarak ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Keita, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Paris'teki Elize Başkanlık Sarayı'nda görüştü.

İki liderin görüşmesinde Hollande, Ocak 2016 dan itibaren Fransa'nın 80 milyonu Mali'nin Kuzeyinin yeniden inşası için olmak üzere 360 milyon Avro yardımda bulunacağını açıkladı. Fransa'nın önderliğinde Cezayir'de başlatılan ve geçtiğimiz Haziran ayında başkent Bamako Mali'nin kuzeyindeki ayrılıkçı gruplar ile Mali Hükümeti arasında imzalanan anlaşma ile ülkede kalıcı barışın sağlanması için büyük adım atıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Hollande, Fransız ordusunun Ocak 2013 ten beri Mali'de güvenliği sağlamak için bulunduğunu ve Fransa'nın her zaman Mali'nin yanında olacağını belirtti.

Mali Cumhurbaşkanı Keita, Fransa'nın ülkesine olan büyük desteğine teşekkür etti. Aralarında Cumhurbaşkanı Keita'nın büyük babasının da bulunduğu, birinci dünya savaşında Fransa için ölen Malilileri için Paris'teki anıtı ziyaret ve dua etti.

125 FRANSIZ ŞİRKETİ MALİ'DE FAALİYET GÖSTERİYOR

Mali hükümet yetkilileri ve iş adamları ile Fransız yatırımcılar arasında gerçekleştirilen görüşmeler ile ekonomik iş birliğinin daha da artırılacağı vurgulandı. Mali'de 125 Fransız şirketinin GSM, iletişim, inşaat, tarım, enerji, teknoloji vs. sektörlerinde faaliyet gösterdiği belirtildi. İktisadi iş birliği ve ortaklıkların daha ilerlemesi için anlaşmalar yapıldığı açıklandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Hollande: Fransa her zaman Mali'nin yanında olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER