Hollande, terör mağduru polis için düzenlenen törene katıldı


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, koşer süpermarkete yönelik saldırının zanlısı Amedy Coulibaly tarafından öldürülen polis memuru Clarissa Jean-Philippe için düzenlenen törene katıldı.

Olayın meydana geldiği Paris'in güneyindeki Montrouge'da düzenlenen törende Hollande, polis memurunun vurulduğu yere asılan üzerinde, 'Görevini yerine getirirken terör kurbanı olan polisin anısına' yazılı plaketin açılışını yaptı. Plaketin önüne çiçek bırakan Hollande ile birlikte törene katılanlar daha sonra ölen polis anısına bir dakikalık da saygı duruşunda bulundu. Polisin adının, oturduğu Yvelines'de de bir meydana verileceği kaydedildi.

Charlie Hebdo saldırısından bir gün sonra meydana gelen olayda, trafik kazası ihbarı üzerine olay yerine giden polis memuru Philippe, Coulibaly tarafından sokak ortasında açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Elysee Sarayı tarafından resmi olarak ilan edilen terör mağdurlarını anma haftası kapsamında 4 kişinin hayatını kaybettiği market önünde Fransa Yahudi Cemaatleri Konseyi tarafından tören düzenlenecek. Anma törenine Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile bilikte Fransa İslam Konseyi Başkanı Anouar Kbibech da katılacak.

Terör mağdurlarını anma haftası, yarın Cumhuriyet (Republique) Meydanı'nda etkinlikle son bulacak. Cumhurbaşkanı Hollande'ın da hazır bulunacağı anma töreninde terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına bir plaket meydana asılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Hollande, terör mağduru polis için düzenlenen törene... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER