Hong Kong Tasarım Yarışması'nda, en çok ödülü Tayvan aldı


Tayvan bu yılki Uluslararası Hong Kong Buluş ve Tasarım Yarışması'nda 39 altın, 25 gümüş ve 2 bronz madalya ile en çok ödülün sahibi oldu.

Yarışmada en çok ilgi gören ürünlerden biri Chung Hua Üniversitesi'nden iki öğrencinin tasarladığı fotoğraf makinesi şeklinde tasarlanmış ekmek kızartma makinesi oldu. Proje en iyi tasarım ödülünü alırken, ayrıca pratik kullanımı sebebiyle "özel ödül"e de hak kazandı.

Tayvan'ın diğer ödülünü ise Yunlin Teknoloji Üniversitesi'nden katılan grubun geliştirdiği "Bebek Dilini Anlama" projesi aldı. Genç mucitlerin geliştirdiği cihaz, bebeklerin ağlama seslerini analiz ederek problemin ne olduğunu ebeveynlere bildiriyor. Projenin daha da geliştirilerek daha kapsamlı ses analizi ve daha isabetli sonuç vermesine çalışılacağı kaydedildi.

Öte yandan, Uluslararası Hong Kong Buluş ve Tasarım Yarışması'nda, Tayvan'ın toplam 12 projesi ödüllendirildi.

Her yıl düzenlenen Uluslararası Hong Kong Buluş ve Tasarım Yarışması dünyanın farklı yerlerinden gelen genç yeteneklere tasarımlarını tanıtma imkanı sunuyor. Yarışmada, katılımcıların akıllı telefon uygulamaları, yeşil enerji, çevre koruma, sanat gibi alanlardaki projeleri değerlendiriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hong Kong Tasarım Yarışması'nda, en çok ödülü Tayvan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER