Köşkte iftara katılmayan ünlü 2 isim

Uğur Işılak ve Ayna’nın Erhan Güleryüz'ü neden Huber’de yoktu? Sözcü, Cumhurbaşkanlığı’ndan servis edilen yaklaşık 60 fotoğrafı tek tek inceledi. Bu iki değerli sanatçının fotoğraflarda olmaması üzerine harekete geçti. İşte sonuç

Köşkte iftara katılmayan ünlü 2 isim

Huber Köşkü'ndeki ünlüler iftarına Erdoğan'ın seçim şarkılarını yapan Uğur Işılak ile Davutoğlu'nun seçim şarkılarını besteleyen Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz'ün katılmadığı ortaya çıktı. Sözcü ise bir dönem iktidara yakın bu iki değerli ismin neden iftara katılmadığını araştırdı. 

GÖZLER ONLARI ARADI AMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam Huber Köşkü’nde sanat ve spor dünyasının önde gelen isimlerine iftar daveti verdi. Davete İbrahim Tatlıses’ten, Murat Dalkılıç’a, Seda Sayan’dan Hande Yener’e kadar birçok şarkıcı katıldı. Gecede Katar Emiri ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman gibi ünlü simalar yer aldı.

Davette gözler; yaptığı şarkılarla AKP’nin son dönemine damga vuran şarkıcıları aradı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi dombra şarkısından derlediği beste ile Erdoğan’ın kampanyasında büyük yarar sağlayan ve 7’den 77’ye birçok AKP’linin gönlünde taht kuran, ödül olarak 7 Haziran 2015’de İstanbul milletvekili seçilen Uğur Işılak’ın davetliler arasında olmadığı gözlendi.

Davette eski Başbakan Ahmet Davutoğlu için yaptığı “Kiziroğlu Ahmet Hoca” isimli seçim şarkısıyla gündeme gelen Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz’ün de olmadığı öğrenildi.

İlk olarak Davutoğlu’nun Başbakanlık görevini devretmesinin ardından adeta kayıplara karışan Erhan Güleryüz’ü aradık.  sozcu.com.tr’ye konuşan Erhan Güleryüz’ün ağabeyi olduğunu söyleyen kişi “Erhan iftara kadar uyuyor. Bildiğim kadarıyla İstanbul’daki programa katılmadı” dedi.

UĞUR IŞILAK SİNİRLENDİ
Telefonla ulaştığımız Uğur Işılak ise sozcu.com.tr muhabirinin “Huber Köşkü’ndeki iftarda sizi göremedik. Neden katılmadınız. Davet mi edilmediniz?” şeklindeki sorusuna sinirlenerek “Beni bunun için mi aradınız. Katılmadım kardeşim… Çünkü yanıtı sosyal medyada.  Beni sosyal medyadan takip etseydiniz neden katılmadığımı anlardınız” diye çıkıştı.

FOTO:DHA – Işılak yıllarca Erdoğan’ın siyasi kariyeri için çalıştı.

Bu haklı tepki üzerine hemen Işılak’ın sosyal medya hesabına baktık. Hesabında şarkıcının, Cumhurbaşkanlığınca muteber sanatçıların davetli olduğu iftar günü (yani geçen pazar)  ikindi namazına müteakip Kartal’da bir cenaze törenine katıldığı paylaşılıyordu.

KARTAL-HUBER ARASI 50 KİLOMETRE VE 3 SAATLİK SÜRE VAR
Işılak’ın “Huber’e gidememe” sebebi olarak gösterdiği ve saat 17:20’de gerçekleştirilen cenaze töreninin ise Kartal ilçesinde olduğu ortaya çıktı. Diyanet’in takvimine göre; orucun açıldığı akşam ezanının ise o gün 20:46’da okunduğu gözlendi.  Kartal Soğanlık ile Huber Köşkü’nün arası ise yaklaşık 50 kilometre. Yani gerek Diyanet, gerekse Google Maps verilerine göre Uğur Işılak’ın Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ndeki iftara “katılamaması” için herhangi bir engel bulunmuyor.

Sanatçının gergin ifadeleri “Uğur Işılak gibi değerli bir sanatçı neden Huber Köşkü’ndeki iftara davet edilmedi?” sorusunu akıllara getirdi.

FOTO:DHA – Uğur Işılak, milletvekili olarak katıldığı ilk Meclis toplantısında ‘uyurken’ yakalanmıştı.

BİR DÖNEM EL ÜSTÜNDE TUTULUYORDU
İtiraf edemese de iftara davet edilmediği ortaya çıkan Uğur Işılak son yıllarda AKP’deki kariyer basamaklarını çok hızlı tırmanarak zirveye yerleşmişti. Önce AKP için seçim şarkıları besteleyen şarkıcı daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan için çalışmıştı. 2014’deki başarılı ‘dombra’ derlemesinin ardından hep el üstünde tutulan şarkıcı 7 Haziran 2015’deki seçimlerde ise Meclis’e İstanbul milletvekili olarak girmişti. Katıldığı ilk Meclis oturumunda uyurken yakalanan Işılak izleyen günlerde adeta gözden düşmüş ve 1 Kasım 2015 erken seçimlerinde liste dışı bırakılmıştı.



Kaynak: Sözcü
<< Önceki Haber Köşkte iftara katılmayan ünlü 2 isim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER