HÜDA PAR' dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı


HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gazeteciliğin, dünyanın en zor ve fedakarlık isteyen mesleklerinden biri olduğu belirtilen açıklamada, dünya üzerinde gelişen olayların gündeme taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin çok mühim bir görev olduğuna vurgu yapıldı.

Doğru bilgilendirme ve enformasyonun, toplum için en az ekmek ve su kadar elzem olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu bağlamda toplumu doğru bilgilendirme imkanı sağlayan neferler olarak gazetecilerin omuzlarındaki ağır görevin bilincindeyiz ve verdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"GAZETECİ, ADALETİN AYDINLIK YÜZÜNÜN KARANLIĞA MAHKUM EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEMELİ"

Bilgi kirliliğinin zirve yaptığı bir zaman diliminde hakikatlerin, yalan ve çarpıtmaların gölgesinde bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumda hakikatin ortaya çıkmasında asli görevin yine gazetecilere düştüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu dönemde gazeteci kimliği ile hareket eden her bir birey doğru, tarafsız, hakkaniyet ölçüsü içerisinde hareket ederek adaletin aydınlık yüzünün karanlığa mahkum edilmesine müsaade etmemelidir. Gazetecilerin, cesur bir habercilik anlayışı ile toplumu bilgilendirmesinin ne kadar mühim olduğu herkesçe takdir edilmektedir. Basın mensupları, görevlerini icra ederken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır. Gazetecilik mesleği icra edilirken ahlaki değerler her şeyin üzerinde tutulmalı, bu hakikatten saparak eksenleri kayanların ise bu ulvi mesleğe halel getirmesine müsaade edilmemelidir. Neye mal olursa olsun gazetecilerin toplumu doğru bilgilendirme gibi bir yükümlülükleri var. İlkeli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarının '10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber HÜDA PAR' dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER