'Hukuk, gücü bulunduranların elinde sopa haline gelmiştir'


Antalya Demokratik, İnsani ve Evrensel Hukuk Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, son 2 yıl içinde hayata geçirilen antidemokratik yasalarla hukukun 'gücü bulunduranın elinde bir sopa' haline geldiğini söyledi.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada ülkede, 'makul şüphe' gerekçe gösterilerek kişi temel hak ve hürriyetlerinin yok edildiğini belirtti. Gündoğdu, hukukta 'makul şüphe' diye bir durumun olmadığını ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin, 'gücü bulunduranların elinde kendisine muhalif gördüğü herkesi dövmek için kullandığı' sulh ceza hakimliklerini derhal iptal etmesi gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, "Bugün maalesef ülkemizde sulh ceza hakimlikleri gücü elinde bulunduranların elinde bir kırbaç haline gelmiştir. Bu utanç verici bir durumdur. Sulh ceza hakimlikleri tabi yargıç sistemine aykırıdır. Fasit dairede dönen bir hukuk sistemi olmaz. Anayasa Mahkemesi bunu derhal kaldırmalı. Dünyada böylesi kapalı devre çalışan bir hukuk sistemi yok. Utanç duyulacak bir durum." diye konuştu.

KADINLARA KELEPÇE TAKILMASI UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Dün Manisa'da gözaltına alınan 2 başörtülü kadına kelepçe takılmasının 21. yüzyıl Türkiyesi'nde utanç verici bir durum olduğunu vurgulayan Gündoğdu, cumhuriyet tarihi süresince kolluk kuvvetlerinin ve hukukun böylesi siyasallaştığı bir dönemin olmadığını kaydetti.

Ülkede hukukun ayaklar altında gezdiğini ve kişi temel hak ve hürriyetlerinin yok edildiği bir dönemi yaşadığının altını çizen Gündoğdu, şunları kaydetti: "Ülkemizde acı olan bir gerçek vardır oda şudur ki; hukuk gücü elinde bulunduranların elinde oyuncak haline gelmiştir. Anayasa rafa kalkmıştır. Ülkede hiç kimsenin mal ve can güvenliği kalmamıştır. Ülkemiz hukuk noktasında Avrupa Birliği'nden (AB) fersah fersah uzaktadır. Ülkemizde hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku hakim olmuştur. Ülkemizin hukuk noktasında geldiği durum içler açısıdır." CİHAN
<< Önceki Haber 'Hukuk, gücü bulunduranların elinde sopa haline gelmiştir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER