Hukukçular Derneği Başkanı Ayyıldız: Hukuk, yangında kurtarılacak ilk gereçtir


Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cengiz Çağlar Ayyıldız, ülke ve toplum olarak sosyal, siyasi, ekonomik ve hukuk alanında çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Her zaman için hukuk yangında kurtarılacak ilk gereçtir. Hukukun üstünlüğüne yaslanan bir devlette, hiç kimse hukukun ne üstündedir ne de altındadır. Hukukun karşısında herkes eşittir." dedi.

Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Ayyıldız, yeni adli yıl nedeniyle yaptığı açıklamada hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. M.Taha Adilay, Semih Demir, Melike Yumak, Bahadır Alp Aslan, Emrah Balkan ve Elif Okuyucu'dan oluşan yeni yönetim kurulu adına açıklama yapan Ayyıldız, "Balıkesir Hukukçular Derneği'ne yeni ve uzun bir maratonun başlangıcı olan adli yılın, çağdaş ve ileri demokrasilerde anayasal bir ilke olan kuvvetler ayrılığı ilkesinin ülkemizde de tam anlamıyla özümsendiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin tüm dimağlarda yer ettiği, yargı erkine hizmet eden her bir meslektaşımızın adaletsizliği önlemeyi amaç edindiği bir yıl olmasını arzu ediyoruz." dedi.

Ülke ve toplum olarak sosyal, siyasi, ekonomik ve hukuk alanında çok zor günler geçirdiklerini ifade eden Başkan Ayyıldız, "Her zaman için hukuk yangında kurtarılacak ilk gereçtir. Tebaadan yurttaş bilincine geçişte hukuk en sağlam temeldir. Bu sağlam temel üzerine çıkılan her kat uygar bir toplumun müjdecisidir. Devlet hukuka saygılı olduğu, hukuk da insanları özgürleştirdiği oranda meşrulaşır ve güç kazanırlar. Sonuçta her ikisinin de işlevi özgürlüklerin açılımını sağlamaktadır. Hukukun üstünlüğüne yaslanan bir devlette, hiç kimse hukukun ne üstündedir ne de altındadır." diye konuştu.

Hukuk karşısında herkesin eşit olduğuna dikkat çeken Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Cengiz Çağlar Ayyıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her görüş her inanç hukukun egemenliği altında birlikte yan yana yaşar, yarışır ve gelişir. Demokrasilerde devlet birey içindir, birey devlet için değil. Hukuk bilincine sahip bir toplumda yalnızca hukukçuların değil, herkesin bildiği bir kural vardır. Yasalar geneldir, herkese eşit uygulanmak için çıkarılır, kişiler için yasa yapılmaz. Hukuk kişilere uydurulmaz. Kişiler hukuka uyarlar. Bu anlayış içinde hukukun üstünlüğüne inanan, hukukun uygulanmasında aktif rol alan genç meslektaşlarımızla her türlü sorumluluğu üstlenmeyi kendimize hedef edinmiş bulunmaktayız. Adli yılın tüm hukukçu meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Hukukçular Derneği Başkanı Ayyıldız: Hukuk, yangında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER