Hükümette Büyükanne çatlağı

Kadın istihdamını teşvik için torununa bakan büyükannelere verilecek aylık 425 TL’lik destek iki bakan arasında fikir ayrılığı doğurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Büyükanne Projesi’nin ‘milli bir proje’ olduğunu söylerken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, “Bir babaanneye torununa baktığı için para vermek pek doğruma gelmiyor” dedi.

SHABER3.COM

DOĞUM yapan annelerin çocuklarına bakan anneanne ve babaannelere maddi destek olmak amacıyla hayata geçirilen ‘Büyükanne Projesi’ hükümette çatlak oluşturdu .

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyükanne Projesi"nin ‘milli bir proje’ olduğunu ve 6 bin 500 aileyi tespit ettiklerini vurgulayarak doğum yapmış anneyi korumak, aileyi güçlendirmek, büyükanne-torun ilişkisinde ailenin sosyolojik gücüne destek vermek, kadın istihdamda kalıcılığına destek vermek gibi amaçlarla projenin hayata geçirildiğini söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise projenin ekonomiye bir katkısı olacağını düşündüğünü belirterek, “Ama benim şahsi görüşüm yani Nihat Zeybekci olarak görüşüm; bir babaanneye torununa baktığı için para vermek pek doğruma gelmiyor. Onu söyleyeyim. Bizim değerlerimiz var, Türkiye olarak bizim aile, o sevgi, o içtenlikle ilgili biraz hafif şey yaptığım bir konu o. Ama ekonomik anlamda her halde artı bir desteği, katkısı olacağı da kaçınılmazdır.  Annelerin çalışmakla ilgili fırsat bulmaları anlamında da pozitif görüyorum” yorumunu yaptı.
<< Önceki Haber Hükümette Büyükanne çatlağı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER