IAAF Çocuk Atletizmi Manisa'da yapıldı


Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne (IAAF) üye 196 ülkede olduğu gibi ülkemizde de 2014 yılından itibaren yoğun bir şekilde uygulanan "IAAF Çocuk Atletizmi" antrenör eğitim semineri projesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 200'den fazla kursiyerin katılımıyla yapıldı.

Teori ve uygulama olarak iki bölüm halinde gerçekleşen antrenör eğitim semineri IAAF Çocuk Oyunları Koordinatörü Necdet Ayaz'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ayaz, 1 milyon süper çocuk hedefini dile getirirken, "7-12 yaş gurubu çocukların atletizme kazandırılması için el birliği ile çalışacağız" dedi.

Seminer konuşmacılarından Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi Doç. Dr. Perican Bayar; 07-12 yaş gurubundaki çocukların spora katılım ve devamlılıklarındaki motivasyonun öneminden bahsetti.

Prof Dr. Kadirhan Sunguroğlu ise madde bağımlılığın 07-12 yaş gurubunu tehdit altına alması nedeniyle ve diğer eğitimcilerin çocukları bağımlılıktan korumak üzere bilinçlendirmesi ve farkındalık oluşturulmasının gerekliliğini bilimsel veriler eşliğinde antrenörlere iletti.

Eğitim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, IAAF'ın projesi doğrultusunda 07-12 yaş gurubu çocuklar eğlenceli atletizm ile sporla tanıştırılmalı dedi. Güreş, yetenekli çocukların yarınlarımızın şampiyonu nasıl yapılacağı konusunda bilgi aktardı.

Çocuklarla yapılan uygulamalı çalışmalar dışında TMOK Fair-Play Komisyonu üyesi Haldun Domaç, "Fair-Play'in yetişmekte olan çocuklarımıza nasıl anlatılacağı konusunda bilgiler verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber IAAF Çocuk Atletizmi Manisa'da yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER