İdil'de operasyonlar sürüyor


Şırnak'ın İdil ilçesinde yapılacak operasyonlar kapsamında 16 Şubat'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle ve Turgut Özal mahallelerinde silah ve patlama sesleri yükselirken, ilçeden dumanlar yükseliyor.

Şırnak'ın idil ilçesinde 16 Şubat saat 23.00 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı 10. güne girdi. İlçede operasyonlar tüm hızıyla sürerken askeri aracın geçişi sırasında önceden yola döşenmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 asker yaralandı. Yaralı askerler önce İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ardından Şırnak Askeri Hastanesi'ne sevk edildi.

YENİ MAHALLEDE OPERASYONLAR SON BULDU

İlçenin Yeni Mahalle Mahallesi'nde yürütülen operasyonlar ise son buldu. Mahalleye döşenen el yapımı patlayıcılar (EYP) ve mayınlı tuzaklar teker teker imha edilirken, evler birer birer aranıyor. Mahallede operasyonların son bulmasıyla operasyonlar hendek ve barikatların bulunduğu diğer yer Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştı.

Öte yandan, Cehennem Deresi'inden ilçeye sızmaya çalışan ve hava operasyonuyla öldürülen 12 PKK'lının cenazesi, otopsi işlemleri için Mardin'e gönderildi.
CİHAN
<< Önceki Haber İdil'de operasyonlar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER