İhraç davası açılan Yarbay'a destek çığ gibi

Yarbay Mehmet Alkan için açılan ihraç davasının geri çekilmesi için Change.org'da imza kampanyası başlatıldı. Alkan lehine başlatılan kampanyada kısa sürede 173 bin imza toplandı.

Şehidin Yarbay ağabeyi törende isyan etti!

Şırnak’ta şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın isyanı ile gündeme damgasını vuran Yarbay Mehmet Alkan, 11 Mayıs'ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği'ndeki konuşmasından dolayı “siyasi faaliyette bulunmak” suçlamasıyla, silahlı kuvvetlerden ihraç talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı yüksek disiplin kuruluna çıkarılacak.

PKK'lı teröristler tarafından 21 Ağustos 2015'te Şırnak'ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki haykırışları geniş yankı uyandıran ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, “Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur” sözleri yüzünden ihraç talebiyle yargılanacak.

Alkan için 173 bin imza toplandı!

TSK'nın talebiyle ihraç edilmek üzerine yargılanan Alkan için Change.org'da davanın geri çekilmesi için imza kampanyası başlatıldı. İşte kampanyanın tam metni:

Cesur yarbayımız Mehmet Alkan, 11 Mayıs'ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği'ndeki konuşması nedeniyle “siyasi faaliyette bulunmak” suçlamasıyla, 29 Haziran 2016 tarihinde silahlı kuvvetlerden ihraç talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı yüksek disiplin kuruluna çıkarılacaktır.
Cesur yarbayımız Mehmet Alkan yalnız değildir. Milletçe kendisinin arkasındayız.
Bir insanın, şehit kardeşinin cenazesinde, en acılı günlerinden birinde, tepkisini ve duygularını dile getirmesi ve daha sonra bu konu hakkında konuşması kadar normal bir şey olamaz. Kimse duygularını ifade ettiği için bir ceza ile karşı karşıya bırakılamaz.
Ben, bu kampanyayı okuyan herkesi, şerefli komutanımız, cesur yarbayımız Mehmet Alkan'ın yanında olmaya ve ona destek vermeye çağırıyorum.
Şanlı ordumuzun bu şerefli komutanına ve diğer şerefli komutanlarımıza yapılan linç girişimi, aslında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış bir linç girişimidir.
Hep beraber TSK'ya seslenelim: Bu linç kampanyasından etkilenip, yarbayımıza ceza vermeyiniz, ihraç istemi ile açılan soruşturmayı geri çekiniz…

DAHA ÖNCE UYARI ALMIŞTI 

Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'de düzenlenen cenaze törenine geçtiğimiz 21 Ağustos'ta üniformasıyla katılan ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, Türk bayrağına sarılı tabutun başında şehit kardeşine “Ali'm” diye seslenmişti. Yarbay Alkan, tabutun başında şapkasını çıkarıp haykırarak, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı.  Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” diye feryat etmişti. Bunun üzerine soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası vermişti.
<< Önceki Haber İhraç davası açılan Yarbay'a destek çığ gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER