'İktidar, Devlet Memuru Kanunu'nda değişiklikle kamuda kıyım yapacak'


Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapacağı değişiklikle sözde 'paralel yaftası ve fişlemesiyle' kamuda kıyım yapmaya hazırlandığını savundu.

Kurt, yaptığı açıklamada, ülkede parti devletinin hakim olduğunu iktidar partisinden icazet almayanların okullarda yönetici olamadığını kaydetti.
Siyasi iktidarın fişlemelerle kendisine muhalif gördüğü öğretmenleri ve sendikaları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapacakları değişikle Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) bir kıyım yapılmak istediğini vurgulayan Kurt, şunları kaydetti: "Yapılmak istenen değişikliğin amacı belli. Sözde uydurma gerekçe ve fişlemelerle MEB'de bir kıyım yapmak. Zat-ı muhteremler kendisini gibi düşünmeyen ve kendilerine kapı kulu olmayanları kapının önüne koymayı planlıyor. Biz de mahkemeye verip haklıysak görevimizin başına geri döneceğiz. Olmaz öyle şey. 'Bendensen göreve devam, benden değilsen haydi başka kapıya' der gibi. Eğer böyle düşünülüyorsa cevabımız çok açık ve net. Biz bu görevlere kimsenin himmetiyle değil, bileğimizin hakkıyla geldik. Müslümanız elhamdülillah. Müslümana da inanmak lazım."

1 Kasım seçimlerinden sonra Mevlana Şehri Konya'dan Mevlana'ca bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun '78 milyonu kucaklayacağız' sözünün ne kadar doğru olduğunu ilerleyen günlerde göreceklerini belirten Kurt, bu konuda kırmızı çizgimizdir denilen şeylerin üzerinin çizilmesi nedeniyle samimi bulmadıkları için ümitvar olamadıklarının altını çizdi.

Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Dediler ki herkese eşit davranacağız, herkesi kucaklayacağız. Ayinesi iştir kişini lafa bakılmaz demeden önce bekleyip de göreceğiz. İnşallah sözlerinde dururlar. Gönül ister ki bu anlamlı günümüzde Manavgat'ımızda yapılan Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar uygulanır. 6 saat haftalık nöbet ücreti, 5 yıla 1 yıl yıpranma payı. Her şeye rağmen Türk Eğitim Sen olarak diyoruz ki başta Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyetimizi, gönderde şerefle dalgalanan bayrağımızı, üniter yapımızı, bağımsızlığımızı sonsuza de koruyacağımızı bu vesileyle bir kez daha hatırlarız." CİHAN
<< Önceki Haber 'İktidar, Devlet Memuru Kanunu'nda değişiklikle kamuda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER