'İktidar ülkeyi bugünkü şartlara nasıl getirdiğinin hesabını vermeli'


CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, AK Parti iktidarının ülkeyi bitmiş bir terör ortamından bugünkü şartların oluşmasına nasıl getirdiğinin hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Güngör, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Hergün gelen şehit haberleri ile içlerinin yandığını kaydeden Güngör, şu ifadeleri kullandı: "13 yıllık bir iktidarları döneminde çözüm süreci adı altında teröre sessiz kalıp, teröristlerin kentlerde yığınak yapmalarına, üs kurmalarına imkân veren, müdahil olmak isteyen kamu görevlilerine açıkça talimat verip engel olan zihniyet ile karşı karşıyayız. Kentler yaşanılmaz hale getirilmiş, on binlerce insan yerinden yurdundan edilmiş, kış günü masum insanlar sokaklarda, istemedikleri şartlarda yaşamak veya göç etmek zorunda bırakılmıştır. Hükümetin uygulamakta olduğu politikaların devamı halinde bugün Suriyeli insanların sokaklarımızdaki durumuna, yarın Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın dahil olacağını, bu durumunda yöremizde nasıl bir kaotik soruna yol açabileceğini düşünmek bile istemiyoruz."

Hükümetin öncelikle 13 yıllık iktidarındaki tutumunun hesabını vermesi gerektiğini vurgulayan Güngör, "Ülkeyi bitmiş bir terör ortamından bugünkü şartların oluşmasına nasıl getirdiğinin hesabını vermelidir. Ne yazık ki hükümet hesap vermek yerine yeni bir güvenlik konsepti ile terörü kontrol altına alacağını tasarlamakta, bu olumsuz gelişmelerin yaşandığı bir aşamada başkanlık tartışmasını öne alarak, adeta ülkeyi yeniden bir kaos ortamına sürüklemenin hazırlığını yapmaktadır." dedi.

'AKP İL BAŞKANI 'DİKDATÖR' SÖZÜNÜ KİME SÖYLEDİĞİNİ AÇIKLAMAK ZORUNDADIR'

CHP İl Başkanı Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye başkanlarına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun sarfettiği sözleri durup dururken söylemediğini anlatan Güngör, açıklamasını şöyle sürdürdü: "AKP İl Başkanı'nın yaptığı açıklamadaki sözleri ile haddini aştığı anlaşılmaktadır. Haddini aşan İl Başkanı'na haddini bildirmek de bizim görevimizdir. Açıklamalarındaki, 'diktatör bozuntusu görmek istiyorsan kendi tarihine dönüp bak, orada diktatör bozuntusunun kim olduğunu görürsün' sözleri ile kimi kastettiğini açıklamak zorundadır. Bu diktatör bozuntusu cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk mü, yoksa cumhuriyetimizi tek partili dönemden çok partili sisteme getiren, ülkede çok partili demokrasi yolunu açan İsmet İnönü mü veya bir başkası mı? Acilen bu sorunun cevabını bekliyoruz. Önce sorumuzun yanıtını alalım, sonra da suç duyurusunun nasıl yapılacağını hep beraber göreceğiz. Ayrıca, eski akıl babaları Bülent Arınç'ın söyledikleri ve itirafları ile ilgili olarak bahsettiği, zamanın Başbakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve diğer hükümet yetkilileri ile kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarını da merakla bekliyoruz. Ülkeyi kan gölüne dönüştüren, siyasi iktidarın çözüm süreci ile ilgili sonuçlarını hep birlikte acı içinde yaşamaktayız. Bu olayların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklar mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber 'İktidar ülkeyi bugünkü şartlara nasıl getirdiğinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER