İlahiyatçı Hacet'ten Diyanet İşleri'ne seçim çağrısı

Bursa emekli vaizi ilahiyatçı Mustafa Hacet, 7 Haziran seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İlahiyatçı Hacet'ten Diyanet İşleri'ne seçim çağrısı

Uzun yıllar Bursa'da vaizlik görevi yapan ilahiyatçı Mustafa Hacet, 7 Haziran seçimleri öncesi önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bir partiye oy vermeni imanın gereği olmadığını vurgulayan İlahiyatçı Hacet, "Hiçbir partiye oy vermek imanın gereği değil, imansızlığın gereği de değil. Çünkü rey vermek dini mesele değil." ifadelerini kullandı. 

"OY VERMEK YEMEK YEMEK GİBİ UYUMAK GİBİ MUBAH BİR FİİLDİR"

"Zulmetmeyeceğine inandığınız, adaletle hükmedeceğinize inandığınız birisine götürüsünüz rey verirsiniz hepsi bu kadar."  diyen Mustafa Hacet, şöyle devam etti;

"Çünkü müslüman için önemli olan hakkın hukukun adaletin uygulanmasıdır." 

"OY VERMENİN NE SEVABI NE GÜNAHI VAR"

Diyanet İşleri Başkanı'nın  bir partiye oy vermenin sevabı veya günahı olmadığını açıklaması gerektiğinin altını çizen Hacet, şunları aktardı;

"Diyanet İşleri Başkanının, insanlara demesi lazım ki herhangi bir partiye rey vermenin ne sevabı var ne günahı var bu kadar basit bir mesele cümle." 

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HİÇBİR DÖNEMDE BU KADAR PASİF KALMADI"

Diyanet İşleri Başkanlığının hiçbir dönemde, bu dönemde olduğu kadar pasif kalmadığını söyleyen Mustafa Hacet, "Tayyar Altıkulaç konsey üyelerinin karşına dikildi. Ömer Nasuhi Bilmen, 27 Mayısçılarının önüne dikildi. Yazıcıoğlu, o günkü istihbaratçılarının önüne dikildi "Ben Diyaneti istihbaratçılara malzeme yapamam” dedi. Bu isimler, koltuklarından oldular. Risk aldılar ama netice itibari ile koskoca bir teşkilatın başısın, bak iş bize düşüyor." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber İlahiyatçı Hacet'ten Diyanet İşleri'ne seçim çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER