İlgezdi sol yumruğunu kaldırdı, Külünk Rabia işareti yaptı


TBMM'de 26. dönem milletvekili yemin töreninde kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, milletvekili yeminini ettikten sonra sağ elini göğsüne koyup, sol elini yumruk yaparak havaya kaldırdı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise yeminini 'Rabia' işareti ile bitirdi.

TBMM'de 26. Dönem başladı. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor. Meclis'te illerin alfabetik sırasına göre vekiller yemin ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, milletvekili yemini ettikten sonra yumruğunu havaya kaldırdı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise yeminini 'Rabia' işareti ile bitirdi. MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'da yemin etti. Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan yemin öncesi boynuna Türk bayrağı astı.

Başkanlık Divanı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının okunmasından sonra, CHP Grubu ayağa kalktı ve Kılıçdaroğlu'nu kürsüye gidene kadar alkışladı. Kılıçdaroğlu'nun ettiği yeminden sonra CHP Grubu yeniden ayağa kalkarak CHP liderini alkışladı.

Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da yemin etti. CİHAN
<< Önceki Haber İlgezdi sol yumruğunu kaldırdı, Külünk Rabia işareti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER