Suriyelilerin kaldığı çadırları yağmur suları bastı


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan İlk Adım Yaşam Merkezi'ndeki çadırların bazılarını sağanak yağıştan sonra su bastı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Belediyesi'ne ait İlk Adım Yaşam Merkezi'ne yerleştirilen Suriyelilerin yaşadığı çadırların pek çoğu dün gece aniden bastıran sağanak yağış sonrası sular altında kaldı.

Belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren yağmurdan etkilenen çadır sahiplerine zeminde kullanılmak üzere kum ve briket dağıttı.

İlk Adım Yaşam Merkezi Koordinatörü İbrahim Akkurt, "Dün aniden yağan yağmur nedeniyle bazı çadırları su bastı. Belediye Başkanımız Abdulhakim Ayhan'ın talimatıyla yağmurdan etkilenen çadırların altını briket ve kumla yükseltiyoruz. Akçakale Belediyesi olarak Suriyeli misafirler için elimizden gelen her imkanı kullanıyoruz. Bu konuda bazı yetkililerin de gerçekten ihtiyacı olan Suriyeli kardeşlerimizi yerinde ziyaret edip, ihtiyaçlarını gidermeleri için çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyelilerin kaldığı çadırları yağmur suları bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER