Büyükbaş hayvanlara küpe takılması protokolü yenilendi

Büyükbaş hayvanlara küpe takılması protokolü yenilendi


MANİSA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasındaki büyükbaş hayvanlara küpe takılması protokolü yenilendi.
     Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan yeni protokolle, il genelindeki tüm işletmelerde büyükbaş hayvanlara küpe takılması, kayıt edilmesi ve tanımlanması işinin birlik tarafından yapılmasına devam edilecek.
     İl müdürü Hasan Çebi, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, küpeleme konusunda birliğe güvendiklerini ve geçen yıl yaptıkları protokolü yenileme kararı aldıklarını ifade etti.
     Yapılacak çalışmanın hayvancılığın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Çebi, Küpeleme işlemi sayesinde kaçak hayvancılık önlenmiş olacak. Burada önemli olan vatandaşımızın mağdur olmamasıdır. Onların sorunlarının çözümü ve bilgilendirilmesi şart. Bu bağlamda kayıt ve bilgilendirme sisteminin eksiksiz yapılması gerekiyor diye konuştu.
     Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu da deneyimli bir kurum olduklarını ve üstlendikleri sorumluluğu dört dörtlük yerine getireceklerini belirterek, Bize duyduğunuz bu güvene layık olacağız. Kadromuzu daha da güçlendireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Büyükbaş hayvanlara küpe takılması protokolü yenilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER