'İmam kadrosu kamuya yerleşmek için geçiş kapısı olarak görülüyor'


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "AKP hükümeti döneminde imam kadrosu kamuya yerleşmek için geçiş kapısı olarak görülüyor. İmam olarak atananlar başka kurumlara geçiyor." dedi.

Uğur Bayraktutan, söz konusu iddiasına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Uğur Bayraktutan, şunları kaydetti: "Hükümetiniz döneminde atanamayan öğretmenler bir yana, işletme, iktisat, mühendislik ve mimarlık gibi mesleklerin atanamadığı daha doğrusu üniversite tahsili yapmış birçok branşların kamuda iş bulamadığı, kadro açılmadığı yönünde yurttaşlarımızın sıkıntıları ve mağduriyetleri mevcuttur. Ancak yüksek tahsili yapmış vatandaşlarımızın iş bulamazken ihtiyaç fazlası alınan imamlar ve din görevlileri hükümetiniz döneminde bir geçiş kapısı olarak görülmektedir. Başka bir ifade ile imam olarak işe alınanlar kısa bir süre zarfında başka kurumlara geçerek asıl mesleklerini yapmamaktadır. Bu pozisyonda alınan imamlar hem kendi çalışmış olduğu kurumları hem de geçiş yapmış oldukları kurumları mağdur etmektedir."

CHP'li Bayraktutan, bu bağlamda Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu:
"Hükümetiniz döneminde kaç din görevlisi kamuda işe alınmıştır? 2002'den günümüze kadar yıllar itibari ile açıklar mısınız?

Hükümetiniz döneminde din görevlisi ve imam olarak işe başlayıp başka kurumlara geçen kaç kamu personeli mevcuttur? Yıllar itibari ile açıklar mısınız?

Din görevlisi olarak işe alınan kamu personellerin başka kurumlara geçmesini doğru buluyor musunuz?

2016 yılı içerisinde hangi branşlara kaç kamu personeli alınacaktır?"
CİHAN
<< Önceki Haber 'İmam kadrosu kamuya yerleşmek için geçiş kapısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER