İngiliz basını Türkiye'de tehlikeli şekilde artan şiddeti sayfalarına taşıdı


İngiltere'nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph ve Financial Times, Türkiye'de yaşanan terör saldırıları ve artan şiddetin, ülkede yeni bir iç savaşın başlayacağı kaygılarını artırdığını öne sürdü.

Daily Telegraph gazetesi, HDP binalarına ve Hürriyet'te düzenlenen saldırıların Türkiye'yi bir iç savaşa sürüklediğinin sinyallerini verildiğini ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimin bu şekilde risk altında olduğunu söylediğini aktardı.

Financial Times ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde artan çatışmaların Türkiye'nin büyük kentlerine yayılmaya başlamasının daha büyük çaplı bir etnik çatışmaya neden olacağını iddia etti.

Güvenlik uzmanı Ali Nihat Özcan'ın konuya ilişkin sözlerini aktaran gazete, Türkiye'deki atmosferin seçimlerden sonra çok değiştiğini, Haziran'daki seçim sonuçlarından hiçbir partinin parlamentoda çoğunluğu sağlayamadığı için koalisyon hükümetinin kurulacağı ve ülkedeki sosyal kutuplaşmanın azalacağı umudunun olduğunu yazdı. Ancak haberde, koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından 1 Kasım'da düzenlenecek seçim öncesi güneydoğudaki çatışmaların daha önce görülmedik bir seviyeye yükseldiği belirtildi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gelecek seçimi kazanmak amacıyla ülkedeki gerilimi artırdığı şeklindeki suçlamalarını bastırmaya çalıştığı da vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz basını Türkiye'de tehlikeli şekilde artan şiddeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER