İngiliz Büyükelçi'den Dağlıca ve Iğdır mesajı


İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Dağlıca ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. "Tüm Türk halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum." diyen Büyükelçi, "Hafta sonu yaşanan kayıpların üzerine, Iğdır'da polis memurlarının öldürüldüğünü duymak beni çok üzdü. Bu anlamsız şiddetin durması gerek." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını resmi Twitter hesabında değerlendirdi. Şehitlere başsağlığı dileyen Moore, şunları kaydetti: "Bu anlamsız şiddetin durması gerek. Dağlıca'da Türk askerlerine ve Cumartesi günü Diyarbakır'da iki polis memuruna yapılan kanlı terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve tüm Türk halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Birleşik Krallık olarak, terörün her şekliyle mücadele etmek konusunda Türk ortaklarımızla yakın işbirliğimizi sürdüreceğiz.

Hafta sonu yaşanan kayıpların üzerine, Iğdır'da polis memurlarının öldürüldüğünü duymak beni çok üzdü. Bu anlamsız şiddetin durması gerek. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz Büyükelçi'den Dağlıca ve Iğdır mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER