İngiliz turistler tatil için artık Türkiye'yi tercih etmiyor


İngiliz vatandaşlarının tatil yapmak için en çok tercih ettiği ülkeler arasında bulunan Türkiye, popülerliğini yitirmeye başladı. İngiliz Guardian gazetesi, İngiliz turistlerin Türkiye'ye ilgisinin yüzde 50 azaldığını yazdı.

İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde artan terör tehdidinin, İngiliz turistlerde korkuya neden olduğunu ve tatil yerleri olarak artık Yunanistan, Portekiz, İspanya gibi daha güvenli ülkeleri tercih ettiklerini aktardı. Habere göre, Travelzoo adlı turizm şirketi, iki hafta önce İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen intihar saldırısının ardından Türkiye'ye yapılan tatil rezervasyonlarında yüzde 50'ye varan keskin bir düşüş yaşandı. Türkiye'nin yanı sıra turizm sektöründe darbe alan diğer ülkeler arasında Tunus ve Mısır da bulunuyor.

Hafta içinde açıklama yapan Easyjet ve Britanya Havayolları, geçtiğimiz Mayıs ayında, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden havalandıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası'na düşen Rus uçağının ardından, Mısır seferlerine tekrar başladığını duyurdu. Ada'nın en büyük tur şirketlerinden Thomson ise 31 Ekim 2016'ya kadar Tunus'a hiçbir seyahat ya da uçuşun yapılmayacağını bildirdi.

İngiltere'de bulunan Abta, Sunvil ve Homeaway adlı turizm şirketleri de Paris'te ikinci kez düzenlenen terör saldırılarının ardından tatil taleplerinin, saldırılardan önceki normal seviyesine döndüğünü belirtirken, Türkiye, Tunus ve Mısır gibi ülkelerin bu süreç içerisinde daha uzun vadede düzeleceğini ifade ediyor.

Bu arada, terör saldırılarına rağmen turizm sektöründe herhangi bir düşüş yaşanmadığını kaydeden Travelzoo, turistlerin İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan gibi Batı Akdeniz ülkelerini tercih ettiğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz turistler tatil için artık Türkiye'yi tercih etmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER