İngiltere'de engelli ödeneklerindeki kesintiye tepki gösteren bakan istifa etti


İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanı Iain Duncan Smith istifa ettiğini açıkladı. Yerine ise Stephen Crabb getirildi.

İngiltere'de bütçe planlamaları kapsamında Maliye Bakanı George Osborne'un engellilere yapılan sosyal yardımların azaltılacağı yönündeki açıklamalarının ardından kabinenin Çalışma ve Emeklilik Bakanı Iain Duncan Smith istifa ettiğini duyurdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye açıklama yapan İngiliz bakan, Maliye Bakanı Osborne'un engellilere yönelik getirmeyi planladığı kesintilerin "savunulacak bir yanı olmadığı" gerekçesiyle istifa ettiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise söz konusu istifa karşısında şaşkın olduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti. İngiliz lider, Smith yerine Muhafazakar Partili Stephen Crabb'in Çalışma ve Emeklilik Bakanı olarak atandığını duyurdu.

İngiltere'de bu hafta içinde açıklanan bütçe düzenlemeleri çerçevesinde çalışma engeli bulunan vatandaşlara "bireysel bağımsızlık ödemeleri" olarak yapılan ödemelerin 4 milyar sterlin azaltılması planlanıyor. Bütçede planlanan söz konusu kesintinin, 640 bin engelliyi doğrudan etkileyeceği belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de engelli ödeneklerindeki kesintiye tepki gösteren... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER