İngiltere Dışişleri Bakanı: Rusya, Suriye'deki iç savaşı körüklüyor


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü hava operasyonlarının ülkedeki çatışmaların sürmesine ve göçmen krizinin şiddetlenmesine sebep olduğunu iddia etti. Suriye uçaklarının sadece Beşşar Esed'e hizmet ettiğini savunan bakan, Rusya hava operasyonlarının sadece iç savaşı kızıştırdığını belirtti.

Ürdün'deki Zaatari mülteci kampını ziyaret eden Hammond kampta yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları rejimin canlanması için yeni bir şans veriyor, bu herkes adına kötü bir haber, Suriye'deki çatışmanın devamından onlar sorumlu." dedi. Hammond, yaptıkları her şeyin Ruslar tarafından bozulmasının kendisi için her zaman bir hüsran kaynağı olduğunu söyledi.

Rusya'nın Suriye politikasını eleştiren Hammond, "Haydi müzakere yapalım diyorlar. Ondan sonra konuşuyorlar, konuşuyorlar ve konuşuyorlar, ama sorun onların aynı anda Beşşar Esed'e destek veren bombalı saldırıları sürdürmesi." şeklinde konuştu. Hammond ayrıca, "Ruslar IŞİD'i yok etmek istediklerini söylüyor ama onların yerine ılımlı muhalefeti bombalıyorlar. Rusların yürüttüğü hava saldırılarının yüzde 30'u bile IŞİD'e karşı değil. Rusların müdahalesi bölgede sadece İslamcıları güçlendiriyor, bu da Moskova'nın açıkladığı amaçlarla tamamen çelişiyor." dedi. Bakan Hammond, Rusya'nın hem bölgedeki çatışmaların suçlusu hem de siyasi sürecin bir parçası olamayacağını ifade etti.

Rusya hava saldırılarının bölgedeki göçmen sayısını artırdığını iddia eden Bakan, "Rusya'nın, Suriye'ye müdahalesiyle birlikte, mülteci kamplarından vatanına dönen Suriyeli göçmen akımını tamamen kurudu." dedi ve şu anda Suriye'den kaçanların sayısının arttığını öne sürdü.
CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere Dışişleri Bakanı: Rusya, Suriye'deki iç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER