İngiltere: Hastane vurmak savaş suçudur


İngiltere hükümeti, Suriye'nin kuzeyindeki hastanelere düzenlenen hava saldırılarını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'nin İdlib ve Azez kentlerindeki okul ve hastanelere düzenlenen hava saldırıları sonucu 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin yayımladığı rapora yönelik açıklama yaptı.

Hammond, düzenlenen hava saldırılarının savaş suçu olabileceğini ve soruşturulması gerektiğini savundu. Suriye'de oluşan düşmanlığın kesilmesi yönünde ilerleme kaydedilmesi için bütün taraflara çağrıda bulunan İngiliz Bakan, "Esad rejimi ile Rus destekçilerin, geçen hafta Perşembe günü yapılan ateşkes anlaşmasına, ölümler ve çekilen acılara son vermek için çabalayan BM Suriye Elçisi'nin Şam'da bulunmasına rağmen, masum sivilleri bombalaması karşısında dehşete düştüm." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın söz konusu çatışmaları körüklemek yerine sona erdirmeye yönelik girişimde bulunması ve bu konuda kararlı olduğunu göstermesi gerektiğini vurgulayan Hammond, geçen hafta Münih'te Uluslararası Suriye Destek Grubu tarafından alınan kararların hayata geçirilmesi halinde de Suriye rejiminin tavırlarında büyük değişiklik yaşanması gerektiğini ifade etti. İngiliz Bakan ayrıca, Rusya'nın izlediği taktiklerin, siyasi bir çözüm ve IŞİD'le mücadele konusunu da zorlaştırdığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere: Hastane vurmak savaş suçudur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER