İngiltere şokta!

Ağustos ayında İngitlere'nin başkenti Londra'dan, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentine giden bir İngiliz yolcu uçağının Mısır hava sahasında karşılaştığı bir roketten ani manevra yaparak kurtulduğu iddia edildi.

İngiltere şokta!

Ağustos ayında Londra'dan Mısır'ın Şarm El Şeyh kentine  giden bir İngiliz yolcu uçağının Mısır hava sahasında karşılaştığı bir roketten  manevra yaparak kurtulduğu öne sürüldü.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre ağustos ayında Mısır'ın  Şarm El Şeyh kentine 189 yolcu taşıyan İngiliz yolcu uçağının yaklaşık bin fit  yükseklikte bir roketle karşılaştığı ve pilotun ani bir manevra ile yolcuları  kurtardığı iddia edildi. Uçağın Londra'nın Stansted havaalanından kalkan "The  Thomson" şirketine ait bir uçak olduğunu belirtildi.

Konuya ilişkin olarak İngiliz hükümetine dayandırılan açıklamada  uçağın Mısır hava sahasında karşılaştığı roketin "hedeflenmiş bir saldırı değil,  rutin bir askeri tatbikat ile ilişkili" olduğu belirtildi.

Öte yandan Mısırlı yetkililerin ise roket atışının İngiliz yolcu  uçağına yakın mesafeden geçtiği yönündeki açıklamaların "doğru olmadığını"  belirttiğine yer verildi.

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi  uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7  mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'ın Şarm El Şeyh kenti ile  karşılıklı uçuşları askıya alma kararının ardından, Kızıldeniz kıyısındaki  şehirde mahsur kalan 3 binden fazla kişinin tahliye edildiği, diğerlerinin  tahliyesi için ise çalışmaların sürdüğü bildirmişti.

AA

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER