İnsan tacirlerine 17 tutuklama


İzmir'in Karabağlar ve Çeşme ilçelerinde, kaçak göçmenliğe yönelik düzenlenen operasyonda biri Suriyeli 14 zanlı tutuklandı.

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, kanunsuz yollardan Avrupa ülkelerine denizyoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmenlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yurtdışına çıkarmak için üç arabada 13 Suriye ve 8 Irak uyruklu göçmen şahıs ile onları yurtdışına kaçırmaya çalışan Türk vatandaşları K.D. (41), G.Ü. (28), İ.K. (40), Ş.Ü. (34), M.D. (31), Ö.K. (43) ve İ.Ö. (36) yakalandı. Zanlılarla birlikte 15 adet can yeleği, 1 adet şişme bot, 1 adet tekne motoru, 2 adet kürek, 2 adet pompa, 1 adet yakıt tankı ve 2 adet akü ele geçirildi. Yedi zanlı, mahkeme tarafından tutuklandı.

TEKNEYE BİNMEK ÜZEREYKEN YAKALANDILAR

Diğer operasyonda ise Ayasaran mevkisinde 12 Suriye uyruklu göçmen şahıs ve onları yurtdışına kaçırmaya çalışan Türk vatandaşları K.U. (36), V.U. (39), A.T. (35), İ.T. (42), D.K. (40), C.A. (30), S.T. (33) ve Suriye uyruklu R.B. (29) yakaladı. Zanlılarla birlikte 1 adet jetski, 1 adet sürat teknesi, 1 adet şişme bot, 1 adet tekne motoru, 1 adet yakıt tankı, 1 adet akü ve 12 adet can yeleği ele geçirildi. Zanlılardan S.T. savcılıktan serbest bırakılırken diğerleri mahkeme tarafından tutuklandı.

MİNİBÜSTE YAKALANDILAR

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabağlar ilçesi Yeşildere Caddesi'ndeki operasyonda ise iki minibüste 56 Suriye ve 6 Irak uyruklu göçmen şahıs ve onları yurtdışına kaçırmaya çalışan Türk vatandaşları C.O. (31), C.Ö. (50) ve Ş.K.'yi (19) yakaladı. Zanlılarla birlikte 50 adet can yeleği, 4 adet pompa ve 13 adet şambrel can simidi ele geçerildi. Üç zanlı, mahkeme tarafından tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber İnsan tacirlerine 17 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER