İnsani yardım kuruluşları ve BM'den Suriye için dünya liderlerine çağrı


Sayıları 100'den fazla insanı yardım ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşu, Suriye'deki katliam ve savaşın sona erdirilmesi için dünya liderlerine çağrıda bulundu.

Aralarında Oxfam, Save the Children, Caritas International, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) bağlı 30 şubenin de bulunduğu uluslararası insanı yardım kuruluşları, Suriye'de var olan savaşın sona erdirilerek kayıtsız ve şartsız ateşkes yapılması için dünya liderlerine çağrı yaptı. Yardım kuruluşları, ortak yayımladıkları bildiride, bölgeye yardım malzemelerine gönderilmesine izin verilmesi, hastane, okul ve su kaynaklarının korunması ve sivillerin yaşama özgürlüğü gibi konulara dikkat çekti.

Bildiride, "İçinde yaşadığımız dünya, bu zorbalığa bir son verilmesi için kolektif bir çağrıya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Çünkü bu savaş ve sonuçları hepimizi sarsacak. Ortak insanlığımız adına, hâlihazırda milyonlarca acı çekmiş masum insanın uğruna herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. 2011'den beri Suriye'de devam eden savaşın sonuçlarına da değinilen bildiride, IŞİD örgütünün bölgede oluşturduğu kaos ortamı yüzünden yaklaşık 4,6 milyon Suriyelinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. BM'in son yayımladığı rapora göre ise 250 bin kişi öldürüldü, 13,5 milyonun ise bölgede insani yardıma ihtiyacı var. CİHAN
<< Önceki Haber İnsani yardım kuruluşları ve BM'den Suriye için dünya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER