Gaziantep'te IŞİD operasyonu: 6 kişi tutuklandı


Gaziantep'te IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda daha önce yakalanan canlı bomba eylemcileri ile birlikte hareket ettiği tespit edilen birinin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişiden 2'si ve çatışma bölgesine geçmek isteyen 4 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında daha önce yakalanan canlı bomba eylemcileri ile birlikte hareket eden, bu örgüt mensuplarıyla fotoğrafları bulunan 1 kişi, eylem ve keşif faaliyetlerinde bulunan 1 kişi ve IŞİD terör örgütüne üye olan 1 kişi olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan ikisi tutuklanarak cezaevine konurken, bir kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Ayrıca, Suriye'deki çatışma bölgesine Gaziantep üzerinden geçmek isteyen 4 yabancı uyruklu şahsın da tutuklanarak cezaevine konduğu bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te IŞİD operasyonu: 6 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER