İşadamı Tosyalı deneyimlerini paylaştı

İşadamı Tosyalı deneyimlerini paylaştı

HATAY (CİHAN)- Türkiye'nin lider yassı çelik ve çelik boru üreticisi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Afrika'ya gerçekleştirdikleri yatırım ve bu konuda elde ettikleri deneyimleri, Uludağ Ekonomi Zirvesi 2015'te paylaştı.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında gerçekleşen 'Afrika: Fırsat Kıtası' oturumuna konuşmacı olarak katılan Fuat Tosyalı, Afrika pazarındaki fırsatları ve burada yatırım yapmak isteyen girişimcilere deneyimlerini aktardı.

Moderatörlüğünü Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı'nın üstlendiği panele Tosyalı'nın yanı sıra DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Mozambik Maputa Belediye Başkanı Başdanışmanı Irene Tomas Boane, Shah Group CEO'su Vimal Shah, Zambiya eski Ekonomi Bakanı Situmbeko Musokotwane ve BH Group Kurucusu Benjamin Hauwanga da katıldı.

CEZAYİR'E 2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Afrika'nın daralan ihracat pazarlarına iyi bir alternatif oluşturacağını vurgulayan Fuat Tosyalı, ekonominin yeni bir sıçrama noktası aradığı bu dönemde, Afrika'nın çok büyük fırsatlar barındırdığını dile getirdi. Afrika açılımının artık sadece ticaret olarak düşünülmemesi gerektiğine vurgu yapan Tosyalı, pazar geliştikçe üretime geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Şirket olarak çok ciddi ihracatlarının bulunduğu Cezayir'e yatırım yaptıklarını hatırlatan Tosyalı, "2013'te üretime başlayan tesisimiz için yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yaptık. Bu yıl mayıs ayında üretime başlayacak ikinci etap ile bu rakam 750 milyon dolara ulaşıyor. Yine 2 ay içinde temelini atacağımız üçüncü etap yatırımımızla 1,3 milyar dolarlık bir yatırıma daha başlıyoruz. Böylece Cezayir'e toplam yatırımımız 2 milyar doları bulacak" dedi.
Fuat Tosyalı ayrıca, yatırımlar tamamlandıktan sonra, bugün günlük 3 bin 500 ton olan inşaat demiri üretiminin 12 bin tona yükseleceğini hatırlattı.

'İŞ YAPTIĞIMIZ KITALARIN KÜLTÜRÜNÜ DE TANIYORUZ'

Bu kıtada Tosyalı Holding olarak elde ettikleri başarıyla ilgili olarak "İş yaptığımız her ortamda, ekonomik göstergelerin yanı sıra oranın kültürü de tanımaya özen gösteriyoruz" diye konuşan Fuat Tosyalı sözlerini şöyle sürdürdü: "3 kıtada üretimimiz bulunuyor; bu farklı kıtaların kendilerine has kültürlerine ve iş yapma alışkanlıklarına dikkat ediyoruz. Afrika'da yatırım yapacak Türk girişimcilere önerim, öncelikle buranın kültürünü tanımaya ve değerlerine dikkat etmeye özen göstermeleri olacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber İşadamı Tosyalı deneyimlerini paylaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER