IŞİD'in Ezidileri köle gibi sattığı iddiası yargıya taşındı


Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Alman televizyonunda terör örgütü IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadın ve çocukları sanal sistemle satışa sunduğu ve irtibat ofislerinin birinin Gaziantep'te olduğu yönündeki iddialar ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Şarklı, iddiaların araştırılmasını ve olayda ihmali bulunan MİT ve kolluk görevlileri hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

İki Alman kanalında yer alan haberde, Ezidi kadın ve çocukların dijital ortamda köle olarak satışa çıkarıldığı ve para transferinin Türkiye'deki IŞİD irtibat büroları üzerinden yürütülüp örgüte aktarıldığı öne sürüldü. Bu iddialar üzerine harekete geçen Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, konuyu yargıya taşımaya karar verdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Şarklı, basında yer alan iddiaları hatırlatarak sorumlularının ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Şarklı, şunları kaydetti: "Hem haberle ilgili hem de önleyici istihbaratla ilgili olarak iddianın araştırılması neticesinde ihmali bulunan MİT ve kolluk görevlileri için suç duyurusunda bulunduk. IŞİD adlı terör örgütü, tüm dünyada ve Türkiye'de kanlı eylemlere imza atmış ve ülkemizde son olarak Suruç ve Ankara Garı'ndaki bombalı eylemleri gerçekleştirmiştir. Böyle bir uluslararası terör örgütüyle yaşadığımız ilimiz arasında paralellik kurulması bir hukukçu olarak hepimizi rahatsız etmektedir."

Şüpheliler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak kamu davası açılması talebini Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileten Bektaş Şarklı, "Soruşturma aşamasının neticesine göre, bu olaylar basına yansımadan önce önleyici ve gerekli istihbarat çalışması yapmayan ve gerekli tedbirleri almayan MİT ve kolluk görevlileri hakkında görevi ihmal ve kötüye kullanma fillerinden dolayı suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz. İddia konusu olan olayların açıklığa kavuşturulması gerekiyor. İddiaların, TCK'da düzenlenen insan ticareti, fuhuş, hürriyeti tahdit, soykırım, insanlığa karşı suçlar ve göçmen kaçakçılığı konularındaki suçları kapsadığı düşünülüyor. Konunun hassasiyeti gereği ivedilikle soruşturma yapılarak suça konu faillerin tespit edilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Alman televizyonunda yer alan görüntülerin yer aldığı kısa linki şöyle: http://goo.gl/wNF4Oi CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD'in Ezidileri köle gibi sattığı iddiası yargıya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER