IŞİD'ın Kerkük'te döşediği mayınları Perşmerge temizliyor


Irak'ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde IŞİD militanları tarafından yere döşenen mayın ve bombalar Peşmerge gücüne bağlı mayın temizleme ekibi tarafından tespit ve imha ediyor.

Peşmerge askerleri IŞİD militanlarının kaçışları sırasında yere yerleştirdiği mayınlardan her gün 10 ila 100 kadarını etkisiz hale getiriyor. Peşmerge son olarak IŞİD militanlarından geri alınan Dakuk ilçesinde yere döşenen mayınları bulup imha etmeye başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yarbay Tarık Caf, yapılan operasyonla Dakuk ilçesini geri aldıklarını belirterek şimdi de IŞİD militanlarının kaçarken döşediği mayınları temizlediklerini açıkladı. Günlük sayının bazen 100 bulduğunu ifade eden Yarbay Caf, "IŞİD militanlarının artık savaşmaya güçleri kalmadı. Bunun yerine evlere ve kaçış yollarına boma ve mayın döşüyorlar. Bölgede daha tespit edilmeyi bekleyen binlerce mayın ve bomba var. Özel ekibimiz bu konuda çok titiz çalışıyor." dedi.

Mayın temizleme ekibinden Ekrem Muhammed ise el yapımı olan mayın ve bombaları patlatma yolunu seçtiklerini söyledi. Muhammed, IŞİD militanlarının çatışmak yerine mayın döşemeyi seçtiğine de dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD'ın Kerkük'te döşediği mayınları Perşmerge... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER