Tayland, Tacikistan'a pirinç ve şeker ihracatına hazır

Tayland, Tacikistan'a pirinç ve şeker ihracatına hazır

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüşmeleri sonrası pirinç ve şeker ihracatına hazır olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu sebebiyle New York'ta bulunan Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha ikili görüşmelerine devam ediyor. Son olarak Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüşen Prayuth, özellikle şeker ve pirinç konusunda ihracatta istenildiği takdirde hükümetler ya da özel sektörler arası anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Prayuth karşılıklı ticaretin ve yatırım teşviklerin artması için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, özellikle eğitim, bilim, tarım, su yönetimi gibi konularda ikili işbirliğin artması için çalışmaların başlatılıacağını duyurdu. Öte yandan diplomatik ve resmi pasaport sahiplerine uygulanan vizelerin kalmasının da müzakere edilen konular arasında yer aldığı ifade edildi.

Tayland'ın Tacikistan ile 23 yıllık diplomatik ilişkisi bulunuyor. Bu toplantıyla birlikte Prayuth Chan-ocha, göreve başladıktan sonra Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile ilk resmi görüşmesini yapmış oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Tayland, Tacikistan'a pirinç ve şeker ihracatına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER