IŞİD propagandası yapan genç Romanya'da gözaltına alındı


Romanya'da 17 yaşında bir lise öğrencisi IŞİD propagandası yaptığı gerekçesi terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alındı. Sonradan Müslüman olan Romen gencin, Romanya gizli servisi tarafından 2 aydır takip altında olduğu açıklandı.

Romanya'nın Crayova şehrinde organize suçlar ve terörle mücade polisleri (DİİCOT) tarafından yapılan operasyonda 17 yaşındaki Boicea Luigi Constantin gözaltına alındı. Romanya gizli servisi (SRİ) tarafından 2 aydır takipte olduğu bildirilen Müslüman Romen genç açtığı Facebook hesabından IŞİD'in yayınladığı video ve propaganda malzemelerini yaymakla suçlanıyor.

Müslüman olduktan sonra Omar al Faruk ismini kullanan Romen gencin İslami bilgiler paylaştığı bir blog sahibi olduğu bilgisi paylaşıldı. 2 yıl önce Müslüman olduğu belirtilen 17 yaşındaki gencin son aylarda radikal paylaşımlar yapmaya başladığı açıklandı. Yerel haber kaynaklarında gencin dedesi birlikte yaşadığı bilgisi verilirken, Hıristiyan olan dedesinin torunundan böyle bir şey beklemediğini söylediği aktarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD propagandası yapan genç Romanya'da gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER