'İŞKUR'a işçi alımında ilçe başkanları devlet memuru gibi çalışıyor'


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Özfer Koçak, "Şu an en büyük rahatsızlığımız ilçe başkanlarının İŞKUR'a iş alımında devlet memuru gibi çalışmaları, bizler diyoruz ki bu konu devletin yetkisindedir. Hiç kimse devletin üzerinde değildir." dedi.

CHP Kars Milletvekili adayları basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak'ın da katıldığı toplantıda milletvekili adayları Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir basınla bir araya geldi. Toplantıda ilk sözü alan Koçak, "Yerel basın bizim için olmasa olmazımızdır. Özgür basın Türkiye'miz için olmazsa olmazımızdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak özgür basının Türkiye'de her zaman var olmasını istiyoruz. Bu anlamda Ahmet Hakan'a olan saldırıyı, onaylamadığımızı, nefretle kınadığımızı belirtiyorum." dedi.

Seçim sürecinde duydukları rahatsızlıklara değinen Koçak, şunları kaydetti: "Bizler bu seçimin huzur içerisinde geçmesini istiyoruz. Önceki seçimlerde milletvekillerimiz, özellikle basın açıklaması gereği hissetti. Çünkü özellikle Kaymakamlarımız bu konuda duyarlılık göstersin istiyoruz. Bizlerin de şu an en büyük rahatsızlığımız ilçe başkanlarının İŞKUR'a iş alımında devlet memuru gibi çalışmaları, bizler diyoruz ki bu konu devletin yetkisindedir. Hiç kimse devletin üzerinde değildir. Eğer İŞKUR'a bir işçi alınacaksa buna devletin kurumları karar verir. İlçe Başkanı bu konuda hiçbir zaman yetkili değildir. Böyle bir hakkı da yoktur. Bu seçimlerin bütün partiler için eşit bir şekilde geçmesini istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'İŞKUR'a işçi alımında ilçe başkanları devlet memuru... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER