Belediye Başkanı ve meclis üyeleri MHP'ye geçti


Kütahya'nın Gediz ilçesi Yenikent beldesinin Saadet Partili (SP) Belediye Başkanı ve meclis üyeleri partisinden istifa ederek, Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçti.

Kütahya'nın Gediz ilçesinin Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Karaca ve 4 belediye meclisi üyesi Saadet Partisi'nden istifa ederek Gediz'de yapılan bir törenle MHP'ye geçti. Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında Gediz'de seçim bürosu açtı. Seçim bürosu açılışında Saadet Partili Belediye Başkanı Mehmet Karaca ve meclis üyeleri İbrahim Kılıç, Hüseyin Akdağ, Ramazan Karaca ve İbrahim Demir partilerinden istifa ederek MHP'ye katıldı. Partiye katılan yeni üyelere rozetlerini MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve milletvekili adayları taktı.

Törende bir konuşma yapan MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Âlim Işık, 1 Kasım'da ülkenin geleceğinin oylanacağını belirterek, tüm vatandaşları MHP'nin çatısı altında toplanmaya davet etti. AK Parti'nin 13 yılda ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini, çözüm diye diye PKK'nın her türlü faaliyetine göz yumulduğunu, bugün yaşadığımız acı olayların tek sorumlusunun AK Parti olduğunu savundu. Işık, PKK'nın kökünün kazınmadan milletimizin yüzünün gülmeyeceğini, PKK'yı tamamen ortadan kaldıracak siyasi iradenin sadece MHP'de bulunduğunu belirtti. Işık, AK Parti'nin ekonomi politikalarının iflas ettiğini, esnafın, çiftçinin, memurun ve emeklinin zor şartlar altında geçimini sürdürdüğünü, dış politikada ise Türkiye'nin yalnızlığa itildiğini ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti'nin yandaş medya sayesinde algı oluşturarak halkı kandırdığını öne sürdü. Işık, şunları söyledi: "Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'ye koalisyon teklifi ile gelmemiştir. Kurmak istedikleri azınlık hükümetine veya seçim hükümetine destek istemiştir. Fakat, 'MHP teklifimize hayır dedi' diyerek halkı kandırmıştır. MHP 'önce ülkem, sonra partim' diyen bir anlayışa sahiptir. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli, ülkemiz için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız, dediği halde AKP hükümet kurmaya yanaşmamış ve ülkeyi seçime götürmüştür." CİHAN
<< Önceki Haber Belediye Başkanı ve meclis üyeleri MHP'ye geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER