İspanya Gazeteciler Federasyonu'ndan operasyona sert tepki


İspanya'nın Gazeteci Dernekleri Federasyonu (FAPE), İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonlara sert tepki gösterdi.

Ülke genelinde 65 gazeteciler derneğini temsilen bir açıklama yayınlayan FAPE, "Türkiye'de basına karşı yapılan son eylemleri şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, terör suçlamasıyla tutuklanan iki İngiliz gazetecinin serbest bırakılması ve İpek Medya grubuna yönelik baskının sona erdirilmesi istendi.

FAPE Başkanı Elsa Gonzalez, Türk hükümetinin otoriter tutumunu ve yandaş olmayan gazetecilere yönelik uyguladığı baskıyı eleştirdi.

İngiliz gazetecilerin serbest bırakılması için Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupalı Gazeteciler Federasyonu'nun (EFJ) yaptığı çağrılara katıldıklarını belirten Gonzalez, "Aynı zamanda İpek Medya Grubu'na mensup gazeteci, editör ve muhabirler için şartların bir an önce normale döndürülmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

21 bin İspanyol gazeteciyi temsil eden FAPE'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"FAPE (Federación de Asociaciones de Periodistas de Espana), Ahmet Davutoğlu'nun başında bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen İslamcı yönelimli AKP hükümetinin, özgür basına karşı uyguladığı eylemleri şiddetle reddediyor.

Polis ekipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesini ilgilendiren yolsuzluk iddiaları, IŞİD'le ilişkileri ve basına uyguladığı sansürü gündeme getiren muhalif medya kuruluşları Bugün, Millet, Kanaltürk TV, Bugün TV ve Kanaltürk Radyo'yu barındıran İpek Medya Grubu'na operasyon düzenledi. Operasyonu tetikleyen Bugün gazetesinin IŞİD'e silah sevkiyatını deşifre eden görüntüleri yayınlaması oldu.

Türkiye'deki basın özgürlüğü, Haziran seçimlerinde istediğini elde edemeyen Erdoğan'ın 1 Kasım'da yeni seçim kararı almasından sonra daha da kötüleşti. Düşünce suçlarından dolayı Türk hapishanelerinde 39 gazeteci halen tutuklu. Suriye sınırında IŞİD tarafından uygulanan şiddet yüzünden durum daha da kötü hale geldi. IFJ ve EFJ bu sabah yayınladıkları bildiride İngiliz gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury'nın serbest bırakılmasını istedi.

Son olarak, EFJ ve Türkiye Gazeteciler Sendikası TGS bu ayın 17/18'inde İstanbul'da 'Siyaseten kutuplaşmış bir ülkede gazetecilerin hakları ve özgürlükler için mücadele' konulu profesyonel oturum düzenleyecek." CİHAN
<< Önceki Haber İspanya Gazeteciler Federasyonu'ndan operasyona sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER