İspanyol Kardinal mülteciler için 'Truva atı' benzetmesi yaptı


Valencia Başpiskoposu Kardinal Antonio Canizares, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınanları "-Truva atı'na benzetti.

Forum Europa adlı kuruluşun düzenlediği etkinlikte konuşan Canizares "Avrupa'da bize ne oluyor? Bu göçmen ve mülteci istilası tamamen masum mu? Bir kaç sene sonra Avrupa nerede olacak?" sorularını yöneltti.

Avrupa'ya sığınanların çok azının kendi ülkesinde kötü muameleye maruz kaldığını iddia eden İspanyol Kardinal, "Bu insanların gelmesi aslında Avrupa toplumları, özellikle İspanyol toplumu için bir Truva atıdır. Hepsinin geçmesine izin vermeyelim. Şu anda mültecilere ev sahipliği yapmak iyi görünebilir, ancak arkasında ne olduğunu bilmek lazım." diye ekledi.

Kardinal Canizares'in bu sözleri Valencia Belediye Başkanı Joan Ribo, Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau ve Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Elena Valenciano tarafından eleştirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) İspanya şubesi de bir açıklama yayınlayarak "siyasi ve dini yetkililerin mültecilerle ilgili mesajlarında dikkatli ve sorumlu davranmalarını" istedi. CİHAN
<< Önceki Haber İspanyol Kardinal mülteciler için 'Truva atı' benzetmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER