İsrail askerlerinin vurduğu 13 yaşındaki Filistinli toprağa verildi


İsrail askerlerinin Beytüllahim yakınlarındaki bir mülteci kampında vurarak öldürdüğü 13 yaşındaki çocuğun cenazesine yüzlerce Filistinli katıldı. AFP'ye konuşan Abdel Rahman'ın annesi Dalal Abdullah, oğlunun sabah 7'de okula gitmek üzere evden çıktığını ancak geri dönmediğini söyledi.

Kaynaklar, Aida mülteci kampında yaşayan Abdel Rahman'ın omuzundan vurulduğunu açıkladı. Abdel Rahman'ın, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda son 24 saatte öldürülen ikinci Filistinli olduğu açıklandı. Batı Şeria'nın Tulkarem bölgesinde yaşanan çatışmalarda Pazar akşamı da 18 yaşındaki bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

Anne Dalal, "Dün oğlum diğer çocuklar gibi okula gitti. Fakat geri gelmedi. Kampın içinde hiçbir çatışma yoktu. Onu vurdular. Oğlum vurulduğunda etrafta hiçbir ambulans yoktu. Bu onların (İsrailli askerler) oğlumu katlettiğinin kanıtı." ifadesini kullandı.

İki taraf arasındaki çatışmalar dört İsraillinin öldüğü 2 yaşında bir bebeğin yaralandığı saldırıdan sonra başladı. "Filistin terörüne karşı savaş" ilan eden İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu yeni güvenlik tedbirleri açıkladı.

Oğlunun iyi bir çocuk olduğunu, diğerlerine benzemediğini herkes gibi okula gittiğini anlatan Dalal Abdullah, "Onlara (İsrailli askerler) ne yapmış olabilir ki?" diye sordu.

Anne Dalal, oğlunun Allah'ın yanında ve anavatan Filistin'in şehidi olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber İsrail askerlerinin vurduğu 13 yaşındaki Filistinli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER