İstanbul'da KCK operasyonunda 15 kişi tutuklandı


İstanbul'un birçok ilçesinde terör örgütü KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 15'i tutuklandı.

İstanbul'da çok sayıda ilçede gerçekleştirilen operasyonda aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanlarının da olduğu belirtilen 40'ın üzerinde kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun 'halk mahkemeleri adıyla yargılama yapmak, PKK için vergilendirme adı altında halktan zorla para toplamak, PKK'ya eleman kazandırmak için siyaset akademisi kurmak' iddiasıyla yapıldığı belirtildi.

Gözaltılar emniyetteki işlemlerinin ardından dün İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından 26 şüpheli tutuklanması talebiyle İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 26 kişiden 15'i tutukladı, 11'i serbest bırakıldı.

Şüpheliler Ayşe Karadağ, Tengazar Yılmaz, Meliha Varışlı, Ramazan Kırkpınar, Senar Ok, Emin Anğ, Subutay Açık, Ramazan Kırık, İsmail Kurt, Betül Katurman, Hüseyin Güngör, Seyfettin Peker, Emin Acar, Abdurrahim Yazol ve Cafer Aydoğmuş devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından tutuklandılar.

Mahkeme tutuklama kararında PKK/KCK terör örgütünün Türkiye üzerinde bağımsız Kürdistan kurmayı hedeflediğini, bu amaca ulaşmak için paralel bir örgütlenmeye gittiği belirtildi. Bazı şüphelilerin katıldıkları eylemlerde polise taş ve molotof atan grubun içinde bulundukları ya da yönlendirdiklerine dair emniyetin tespiti bulunduğu kaydedildi. Şüphelilere yönelik suçlamalara ilişkin kuvvetli şüphe bulunduğu ifade edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da KCK operasyonunda 15 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER