İstanbul'dan Siverek'e iyilik eli


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 25 km mesafede bulunan Kapıkaya İlk ve Ortaokulu'na İyilik Melekleri Derneği tarafından 500 öğrencinin faydalanacağı resim, oyun ve etüt sınıfları yapıldı.

Türk Eğitim Sen kordinatörlüğünde İstanbul merkezli İyilik Melekleri Derneği, 'Sadece Çocuklar Girebilir' projesi kapsamında resim, oyun ve hobi sınıfları yaparak okula hediye etti. İstanbul'dan gelen dernek gönüllüleri, kendileriyle birlikte getirdikleri malzemeleri Türk Eğitim Sen öğretmenleriyle gönüllü olarak çalışarak, iki günlük zorlu uğraşın ardından sınıfları hazırladı. Öğrenciler de öğretmenlerine yardım etti.

Dernek Başkanı Nilay Çeteci; atölyelerin içerdiklerini oluştururken olmayanı oldurmaya çalıştıklarını, klasik masa sıraların dışında rengarenk, köy ortamında yaşarken bir tutam tebessüm ile okula koşarak gidecekleri, eğitimlerine de bu şekilde katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirtti. Çeteci, "Atölyelerimizden bir tanesine desteğinden dolayı adını vermiş olduğumuz sevilen dizi oyuncusu Furkan Andıç en kısa zamanda Kapıkaya İlk-Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerin mutluluğunu paylaşmak istemektedir. Atölyelerimizin yapımı için Kapıkaya İlk-Ortaokulu'nun seçilmesinde talep sahibi olan, yapılış aşamasında ise büyük emeği geçen Müdür Yardımcısı Emin Karakaş hocamıza ve Türk Eğitim-Sen Siverek İlçe Temsilciliğine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız." dedi.

Kapıkaya İlkokulu Müdür Yardımcısı Emin Karakaş ise "Okulumuz öğrencilerinin daha verimli ve eğlenceli bir ortamda eğitim alabilmeleri için resim atölyesi, oyun odası ve etüt odası oluşturmak için bizleri kırmayıp İstanbul'dan gelen, hiçbir masraftan kaçınmayan İyilik Melekleri Derneği Bakanı Nilay Çeteci'ye ve oğlu Umut Cem'e, dernek üyeleri Güler Hanım, Sevim Hanım ve İlkim Hanım'a minnettarız. Ayrıca atölyelerin yapımı aşamasında bizden desteklerini esirgemeyen üyesi olduğum Türk Eğitim-Sen Siverek İlçe Temsilciliği yönetimi ve üyelerine sonsuz teşekkürler." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'dan Siverek'e iyilik eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER