Buzlu çiğ köfte ile soğuk algınlığına meydan okuyor

Buzlu çiğ köfte ile soğuk algınlığına meydan okuyor

Havaların bir soğuyup bir ısınmasıyla grip ve soğuk algınlığı şikâyetiyle hastanelerin dolduğunu belirten 25 yıllık çiğ köfteci İbrahim Usta, doğal ev yapımı malzemeler kullanarak yaptığı 'buzlu çiğ köfteyi' yiyenlerin hasta olmayacağını öne sürüyor.

Doğal, ekolojik meyve, sebze ve köy ürünlerinin tanıtıldığı 'Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı'nı ziyaret eden Samsunlular, çiğ köfteci İbrahim Usta'nın yaptığı buzlu çiğ köfteyi kısa sürede tüketti. İlkadım ilçesi Sevgi Gölü Parkı'nda açılan 'Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı'nda 57 ili temsilen bir araya gelen esnaf ve üreticiler, ürünlerini hem sergiliyor, hem de satıyor. Stantlarda, Samsun ve çevre illerde üretilen yaklaşık bin 500 yöresel ürünün tanıtımı ve satışı yapılıyor.

Stantlar arasında bulunan köfteci İbrahim Usta'nın çiğ köfteyi buz katarak yapması vatandaşları hayrete düşürdü. Suya nazaran buzun çiğ köfteyi daha lezzetli yaptığını belirten İbrahim Usta, "İçinde ev yapımı isot, domates salçası, soğan, sarımsak ve 7 çeşitten oluşan bizim kendi karışımımız olan baharatımız ile bir buz var. Samsunlular yerken biraz çekiniyorlar. Urfa'nın acısı dokunmaz ve acı boğaza inmeden ağızda kalır. Bu çiğ köfte tabiri caizse doğal ilaçtır bundan yiyen ne grip olur ne de soğuk algınlığına yakalanır." iddiasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Buzlu çiğ köfte ile soğuk algınlığına meydan okuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER