İstanbul ile Çin'in Chongqing şehri kardeş oluyor


Kültür ve turizm konularına katkısı nedeniyle kardeş şehir projelerine Çin'in Chongqing kenti de eklendi. İstanbul ile Çin'in Chongqing kenti'nin kardeş şehir olması için İBB Meclisi'ne gelen teklif kabul edildi. Meclis, aldığı kararla kardeş şehir protokolü için Başkan Kadir Topbaş'a yetki verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Hukuk Komisyonu'nun müşterek teklifi görüşüldü. Konuya ilişkin raporda Chongqing Belediyesi Dış İlişkiler Direktörü ZHU Xiyan Chongqing başkanlığında bir heyetin İstanbul ile Chongqing arasında bir kardeş şehir ilişkisi kurulması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere geçen yıl İBB'yi ziyaret ettikleri belirtildi. Görüşmede heyetin, Chongqing ve İstanbul'un çok fazla ortak yönü olduğu, Chongqing'in Çin'in batıdaki kalkınmasının ve hali hazırda otomotiv, petrokimya ve ağır sanayi kollarının merkezi olduğu, İstanbul gibi finans ve hizmet sektöründe de merkez konumda olmak istediklerini bildirdiği kaydedildi. Bu kapsamda İstanbul'dan Chongqing'e havayoluyla doğrudan uçuş sayesinde havadan İpek Yolu projesiyle de İstanbul üzerinden dünyaya açılmayı planladıklarını belirten Çinli heyetin bu konuda iş birliği yapmak istedikleri belirtildi.

Komisyon raporunda da iki şehir arasında yapılacak kardeş şehir protokolünün hava yolu turizmi ile ekonomik-ticari ilişkilerin gelişmesi ve dostluk bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Meclis'te oylanan rapor kabul edilerek protokol için Başkan Kadir Topbaş'a yetki verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul ile Çin'in Chongqing şehri kardeş oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER