İstanbul Maratonu'na milyonluk ödül


Kıtaları birleştiren ve bu yıl sonunda 38. kez düzenlenecek İstanbul Maratonu'nda dereceye girecek sporculara 1 milyon dolar ödül dağıtılacak. Belediye Meclisi'nde kabul edilen rapor doğrultusunda ödüller için muhasebe yapılarak ödeme planı çıkarılması kabul edildi.

13 Kasım 2016 Pazar günü koşulması planlanan maraton, dünyanın önde gelen atletizm sporcularını bir araya getiriyor. Aynı zamanda halk koşusuyla birlikte binlerce kişinin ter döktüğü yarışma Boğaziçi köprü geçişi ile seyirlik görüntüler yaşanmasına neden oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonu'nun müşterek hazırladığıve ödül miktarları-dağıtımına ilişkin rapor görüşüldü. Uluslararası Atletizm Federasyonunun (IAAF) yıllık takviminde yer alan 2016 Yılı Muhtelif Gençlik ve Spor Organizasyonu içerisinde bulunan 38. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonuna ait hazırlıkların ilgili müdürlük tarafından yapıldığı belirtildi.

Komisyon raporunda İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu'nda dağıtılacak ödüllere ilişkin de bir düzenleme yapılması istendi. Dereceye giren sporculara dağıtılmak üzere bu yıl 1 milyon bin ABD Doları tutarındaki ödüllerin değişik kategorilerde verileceği belirtilerek Merkez Bankası kurları üzerinden yapılacak tespit ile ödül miktarının muhasebesinin yapılarak ödenmesi talep edildi.
Belediye Meclisi'ndeki oylama sonucu rapor kabul edildi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Maratonu'na milyonluk ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER